Az Eurogamer csapatát a Microsoft Redmondba invitálta, ahol megmutatták nekik az Xbox Scorpiot. Az alkalomból nyilvánossá is vált, hogy mit tud majd a prémium konzol. 

A Scorpio szívét nyolc darab x86-os magból álló processzor hajtja, melyek mindegyike 2.3 GHz órajelen ketyeg. Ez 30%-os többleterőt biztosít az Xbox One-nal szemben. A grafikus egység 4,6-szor lesz erősebb, 40 számítási egységet tartalmaz, mindegyik órajele 1172 MHz . A konzolba továbbá 12 GB GDDR5 RAM kerül, melyből négyet a rendszer, nyolcat a játékok használnak majd. Az új modell 1TB-os HDD-vel érkezik, a tápegységet pedig beépítették a házba.

A játkok esetében természtesen ugrásszerű javulást tapasztalhatunk majd a minőségben. A konzol visszafele kompatibilis lesz, azaz, futnak majd rajta az Xbox One-os játékok, csak sokkal szebben. A Scorpioban 4K Blue-ray lejátszó kap helyet, s a játékokat is natív 4K-ban, 60 fps-sel lesz képes futtatni.

Az árról egyelőre nincs hír, az Eurogamer úgy tippeli, hogy a konzol 500 dolláros áron kerül majd forgalomba, ami 150 ezer forintot jelent.