Hamarosan érkezik a PlayStation 3 legfrissebb, 3.7-es firmware, melynek legfontosabb újítása a trófeák online szinkronizálása, és az online mentés. De nem mindenkinek.

Mielőtt túlságosan izgatott lenne valaki: csak a PlayStation Plus előfizetők profitálhatnak az automatikus trófea szinkronizálásból. Sőt, más jutalmuk is lesz, mégpedig az online játékmentési lehetőség. Amikor először játszol egy játékkal, a rendszer rákérdez, hogy bekapcsolja-e az automatikus online mentési funkciót (később ezt az XMB-ből lehet bekapcsolni).

Azért azoknak is lesz újdonság, akik nem fizetnek elő a prémium szolgáltatásra: a frissítéssel lehetővé válik, hogy barátaiknak ajánlják a PlayStation Store egyes tartalmait.  A TV/Video Services szekció is belekerül az XMB-be. Itt olyan online videós szolgáltatások lesznek elérhetők, mint a Hulu vagy a Netflix (Magyarországon egyik sem működik), azonban a PS Store-ból vásárolt videók továbbra is az XMB Video részlegében keresendők. Emellett néhány frissítés is érkezik, mely a 3D Blu-ray filmek lejátszásához adnak plusz funkciókat.

Pontos dátum nincs, a közlemény “hamarosan”-t említ.