Az Activision Blizzard dél kaliforniai főhadiszállása alatt biztos, hogy aranybánya van. A cég tegnap közzétette a 2011 első negyedéves pénzügyi jelentést, a profit 500 millió dollár felett.

Senki ne számolja ki, hogy ez mennyi pénz forintban, én megteszem: 90nap alatt a cégnek sikerült 100 milliárd forintnyi tiszta nyereséget termelnie. S akkor most jöjjenek a részletek.

Az üzleti jelentés szerint az Activision Blizzard 1.4 milliárd dolláros bevétellel büszkélkedhet, ez 100 millió dollárral nagyobb bevétel, mint a tavalyi azonos időszak esetében. A nettó jövedelem egészen pontosan 503 millió dollár, 2010 első negyedévében ez 381 millió dollárra rúgott, a növekedés 122 millió dollár.

Senkit nem lep meg, hogy a Call of Duty: Black Ops továbbra is  vaskos dollárkötegeket hány a kiadó bevételkupacának tetejére, mely nem csak az Egyesült Államok valaho volt legjobban fogyó játéka lett, hanem már Európáé is. A cég bejelentette, hogy a digitális értékesítések (értsd letöltések) száma 30 százalékkal növekedett 2010 első negyedévéhez képest, s az Activision Blizzard árbevételének 30%-át adják.