Bár a Microsoft egy ideje már nem meri közölni a konzoleladási számait, most a SuperData mégis kikövetkeztette, hogy mennyi Xbox One fogyhatott megjelenése óta.  Fele annyi sem, mint PlayStation 4. 

A SuperData elemzése szerint az Xbox One-nak jelenleg mintegy 26 milliós bázisa van világszerte. Októberben, a 2017 első negyedéves jelentésében a Microsoft azt nyilatkozta, hogy az Xbox Live felhasználóinak száma elérte a negyedévben a 47 milliót, ami ugyan 8 millióval magasabb, mint az előző év azonos időszakában, de 2 millióval kevesebb, mint amit a cég a 2016 Q4-es időszakban jelentett.

Ha összehasonlítjuk az Xbox Live felhasználóinak számát a 26 milliós SuperData-adattal, úgy tűnik, hogy sok Xbox 360-as felhasználó úgy váltott Xbox One-ra, hogy megtartotta XBL-fiókját.

Összehasonlításképp, a Sony korábbi jelentései alapján a PlayStation 4 már az 55 milliós eladásokat súrolja, hisz az utolsó adat szerint 53.4 millió kelt már el világszerte.

Amennyiben a SuperData elemzése igaznak bizonyul, akkor a Microsoft mocskosan csúnyán alaposan le van maradva a Sony-val szemben. Mondhatni, végérvényesen.