A Take-Two Interactive ismertette a 2012-es üzleti év második negyedévének eredményeit, miszerint a kiadó árbevétele több mint a felére esett vissza az előző év azonos időszakához képest.

A Take-Two ma bejelentette, hogy 107 millió dolláros árbevételt sikerült elérnie a szeptember 30-án zárult üzleti negyedévben, szemben a tavalyi 245 millió dollárral. A kiadó húzócímei az L.A. Noire és az MLB 2K11 voltak, azonban a digitális értékesítés eredménye önmagában 25%-ot képez a nettó árbevételben.

A kiadó továbbra is 1 milliárd dolláros árbevételt vár a teljes évre vetítve, s ennek elérésében olyan játékok segíthetnek, mint az NBA2K12, a Max Payne 3, a The Darkness II. Természetesen a napokban bejelentett Grand Theft Auto V a cég árbevételit az egekbe fogja repíteni a megjelenést követően.

„A második negyedéves eredményünk felülmúlja várakozásainkat” – nyilatkozta a cég vezetője, Strauss Zelnick. Ami a jövőt illeti, a kiadó a valaha volt legerősebb felhozatalával kalkulál, melynek alappillére lesz a GTA V, s bizakodásra ad okot az a tény, hogy a GTA franchise-ból a mai napig már 114 millió példány kelt el világszerte.

Az üzleti eredmények ecsetelése mellett a cég azt is bejelentette, hogy a 2012. Március 6-i megjelenéssel kalkulált XCOM késni fog, azonban a kiadó nem közölte, hogy pontosan mennyit.