Üzleti elemzők számításai szerint a Red Dead Redemption 2 akkora siker lesz, hogy idén a Rockstar alapítói több mint félmilliárd dollárral gazdagítják magánvagyonukat. Igen, a magánvagyont, nem a cégét. 

A BMO Capital pénzügyi elemzője Gerrick Johnson úgy véli, hogy a Red Dead Redemption 2 eladásaiból származó jogdíj 538 millió dollárral gazdagítja csak idén a Rockstar alapító testvérpárosanának, Sam és Dan Housernek a magánvagyonát. A jogdíjakhoz a GTA Online rendületlen sikere is hozzájárul.

A Bloomberg beszámolója szerint Johnson azt állítja, hogy Sam és Dan Houser kapta meg a kifizetett jogdíj nagy részét 2017-ben is, és ez idén is vélhetően megismétlődik. 2017-ben a Take-Two – a Rockstar kiadója – 383 millió dollárt fizetett ki jogdíjként a különböző stúdióknak, és a Rockstar több mint kétezer alkalmazottjának, állította a Take-Two szóvivője a GI.biz-nek.

Elemzők egybehangzó véleménye szerint a Red Dead Redemption 2 idén 15 millió példányban talál majd gazdára. A Red Dead Online novemberi indulásával pedig a GTA Online babérjaira tör majd.

A Take-Two májusi közleménye szerint a GTA 5 95 millió példányban fogyott eddig világszerte, azonban elemzők állítják, hogy ez a szám azóta már a 100 millió felé emelkedett. A GTA Online csak tavaly (!) 6 milliárd dollár (!!!) árbevételt termelt – állítja a Piper Jaffray Cos. elemző cég.

A Bloomberg azt állítja, hogy a Houser-fivérek, egy kevés másik kulcsemberrel osztoznak a teljes profit felén.

A Red Dead Redemption 2 tegnap jelent megv világszerte PS4 és Xbox One platformokra, PC-s verzió nyista!