Stephen “StepTo” Toulouse, az Xbox Live “rendőre” bejelentette, hogy február 15-vel elhagyja a Microsoftot. Toulouse-t világszerte úgy ismerik, mint a “fickó, aki a bannolásokat elrendeli és végrehajtja”, sok gémernek “tört borsot” már az orra alá.

StepTo közel 18 évet töltött a Microsoftnál, 21 éves korában került a céghez, először csak a Biztonsági Osztály kommunikációjáért volt felelős. 2007-ben csatlakozott az Xbox Live Services divízióhoz, ez az az időszak, amikortól híressé, hírhedté vált. Az Xbox Live rendszerének köztudottan meglehetősen rigorózus szabályrendszere van, melyet rengetegen kritizálnak és támadnak, Toulouse feladata volt, hogy ezeket a szabályokat megalkossa és betartassa.

Személyes blogján Toulouse megírta, hogy az elválás elkerülhetetlen volt, s annak oka “komplex és személyes”. Jelenleg még nem tudja, mit is kezd majd az életével, nincs másik állása, egyelőre nem is szeretne, idejét családjával, barátaival és pihenéssel szeretné tölteni mindaddig, míg eldönti, hogyan tovább.

A Microsoft közleményében megköszönte StepTo áldozatos munkáját, s elárulta, hogy még nem született döntés Tolouse pótlásáról, de biztosítottak mindenkit arról, hogy az Xbox LIVE Enforcement Squad zavartalanul folytatja munkáját annak érdekében, hogy az Xbox LIVE a lehető legbiztonságosabb hely legyen a közel 40 millió felhasználó részére.