A THQ Nordic-tól származó legfrissebb információk alapján úgy tűnik, hogy felújított változatot kap a 2001-ben PC-re megjelent Gothic. Az érdekesség az, hogy mindezt a rajongók visszajelzése miatt döntötték el.

2001-ben jelent meg PC-re a Gothic, ami meglehetősen népszerű volt Németországban, majd a Gothic II és Gothic 3 követték az első epizódot. Később Arcania: Gothic 4 címmel egy spin-off is készült. Ezt követően a sorozat negyedik részének jogai ide-oda pattogtak, míg végül visszakerültek a Piranha Bytes-hoz 2011-ben.

2011-ben a THQ Nordic megvette a Piranha-t, és a spanyol egységük készített egy játszható teaser-t, amihez csak azok fértek hozzá, akiknek a Steam-könyvtárában volt Gothic-játék. Mivel akkor még semmi sem volt kőbe vésve a játékkal kapcsolatban, a kiadó kérte a játékosok visszajelzését.

Mostanra sikerült ezeket összegezniük, és a 43 ezer játékos véleménye alapján úgy döntöttek, hogy elkészítik a Gothic remake-et. Persze a megjelenésre nem a következő hónapokban kell számítani, ugyanis a THQ először egy stúdiót hoz létre Barcelonában, akik a játékot majd elkészítik.