A Metro-sorozatot jegyző 4A Games elveszítette függetlenségét, ugyanis a játékait kiadó Deep Silver anyavállalata felvásárolta a stúdiót. Az élete természetesen nem áll meg, a projektjeik mennek tovább.

A Metro Last Light, Metro Redux, Metro Exodus és annak két DLC-jét is kiadó Deep Silver anyavállalata, az Embracer Group felvásárolta a 4A Games-t, derült ki egy friss közleményből. A csapat a jövőben a Saber Interactive égisze alatt fejleszti a játékokat, hogy ezzel erősítse a csapat ukrán jelenlétét. A hírrel párhuzamosan egy-egy új AAA-játékot is bejelentett a két stúdió, melyek egyike egészen biztos, hogy  következő Metro-játék lesz.

Bár egy felvásárlás mindig kicsit agresszívnek tűnhet, a jelenlegi tranzakció csupán egy a nagyon sok közül, amit az Embracer Group az utóbbi időben végrehajtott: DECA Games, New World Interactive, Palindrome Interactive, Pow Wow Entertainment, Sola Media, Rare Earth Games és a Vermila Studios. Állítólag összesen mintegy 120 játék készül a vállalat érdekeltségi körébe tartozó stúdióknál.