Az Xbox Live felhasználók jól teszik, ha figyelnek a fiókjaikra, a bankkártya információkra, s bármilyen furcsa tevékenységre a FIFA 11 vagy FIFA 12 játékkal kapcsolatban. Hacker támadás?

Számos felhasználó arra panaszkodott a napokban, hogy hackerek támadták meg a fiókjaikat, s a FIFA játékhoz kapcsolódó vásárlásokat eszközöltek a felhasználók kárára. Az esetről a Kotaku közölt egy írást, miszerint az Ars Technica sikeresen meginterjúvolt egy megkárosított felhasználót, aki arról számolt be, hogy az Xbox Live rendszertől e-maileket kapott, miszerint a FIFA 12-t játszották az ő fiókjával (két achievement-et is megnyitottak), s a bankkártyáját Microsoft pontok vásárlására használták, melyeket később FIFA 11 tartalmakra költöttek el.

A Microsoft nagyon óvatosan nyilatkozik az esettel kapcsolatban, s bár elismeri, hogy “a felhasználók egy kis csoportja felkeresett minket a fiókjaikhoz történő jogosulatlan hozzáférésekkel kapcsoltban“, egyikőjüknek sem volt bizonyítéka arra vonatkozóan, hogy az Xbox Live rendszer egészét támadás érte volna.

A cég dolgozik azon, hogy a károsultak visszakaphassák pénzüket, ami azzal jár, hogy a nyomozás idejére fiókukat felfüggesztik. Pánikra nincs ok, azonban ha bármilyen gyanús tevékenységet észlelsz fiókodon belül, azonnal értesítsd a Microsoft-ot.