Érdekes információ látott napvilágot az IGN jóvoltából, miszerint a Forza Motorsport 5 első indításakor mindenképp csatlakozni kell majd az internetre, és letölteni a konzolra a “játék befejezését”.

Annak ellenére, hogy a Microsoft visszavonta eredeti tervét, miszerint az Xbox One-nak naponta egyszer be kell jelentkezni online ahhoz, hogy játszani tudjunk, a Turn 10 ebből mégis megtartott egy kis részt. Dan Greenwall, a stúdió fejese nyilatkozta azt, hogy a játék első indításakor csatlakoznunk kell az Xbox LIVE-re, s onnan vaskos tartalmat letölteni.

Senki ne opcionális DLC-kben gondolkodjon, pályákat, autókat és egyéb, a játékhoz nélkülözhetetlen tartalmakat kell majd letölteni. A helyzet az, hogy nem a teljes játék kerül fel a lemezre, így a letöltés nélkül nem lesz játszható az autós szimulátor.  Amennyiben a letöltés befejeződött, többet már nem lesz kötelező csatlakozni a LIVE-ra.

 A kérdés azonban jogos: hogyan lehet, hogy egy blu-ray lemez bőven 20 gigabájt feletti kapacitása nem elég a Turn 10 számára, hogy felpakolja a diszkre a teljes játékot…