Erre a hírre nem számítottunk a hét végére, miszerint a jelenleg az AMC csatornán futó The Walking Dead sorozatból akció-FPS játékot készít az Activision. A fejlesztési munkálatokkal a Terminal Reality-t bízták meg.

Azzal kell kezdenünk, hogy tegyük rendbe azt, hogy hányadán is állunk játék fronton a The Walking Dead-del. Egyrészt a Telltale gondozásában már a második részénél jár az azonos című kalandjáték, mely a Kirkman képregények alapján készült. A Facebook sem marad TWD játék nélkül, itt az AMC gondosodik arról, hogy  közeljövőben a kék oldalon is tiszteletüket tegyék az élőholtak. S a számunkra legérdekesebb darab az a játék, melyről ez a hír is szól, mely azáltal jön létre, hogy az Activision megvásárolta a jogokat az AMC csatornától.

A készülő játék Merle és Daryl Dixon történetét meséli el, gyakorlatilag a tévés sorozat előzménye lesz a játék. A felszerelés és az erőforrások igen csak szűkösek lesznek, be kell osztani a lőszert és az élelmiszert is. A sorozatból több karakter is felbukkan majd, de ne vegyük készpénznek, hogy mindenki segíteni akar nekünk, lesznek köztük olyanok is, akik ártani. A fejlesztők azt is ígérik, hogy sok morális döntést is meg kell hoznunk a játék során.

A The Walking Dead 2013-as megjelenési dátumot kapott, Xbox 360, PS3 és PC platformokra jelenik meg, s már meg is tudjuk mutatni az első kedvcsinálót.