Idén sem marad Köln városa gamescom nélkül, az idei kiállítás természetesen számos érdekességet tartogat majd a játékosoknak. A Sony és a Microsoft is bejelentette, hogy pontosan mikor lehet számítani a konferenciáikra.

A Polygon értesülései szerint a Microsoft Kölnben, a Dock One-ban tartja meg saját showját augusztus 20-án, Phil Spencer és Phil Harrison vezetésével. Érdekesség, hogy ez lesz az első alkalom a gamescom történetében, hogy a Microsoft külön előadással készül, ami természetesen a közelgő Xbox One megjelenésnek tudható be.  A Microsoft showja az értesülések szerint egyórás lesz, bár ezt a cég nem erősítette meg. Magyar idő szerint a parádé este 19 órakor kezdődik.

Csak hogy ne legyen olyan egyszerű az élet, a Sony is bejelentette, hogy pontosan ebben az időben, azaz, augusztus 20-án este 19 órától tartja a sajtótájékoztatóját, ami már hagyományos a gamescom történetében. Itt jelentették be korábban a PlayStation 3 Slim modellt, árcsökkenéseket, és főbb játékmegjelenéseiket is. Természetesen a főszerepet a PlayStation 4 kapja majd, további részletek nem kerültek napvilágra az eseménnyel kapcsolatban.

A gamescom 2013 Kölnben kerül megrendezésre, 2013. augusztus 21-25. között.