Az Xbox One egyik leglátványosabb nyitócímének ígérkezik a Ryse: Son of Rome, azonban a játékért történő lelkesedést most sikerült letörnie a Microsoft-nak azzal, hogy kiderült, a játék multiplayer módjában valós pénzzel válthatjuk meg a gyors fejlődést.

A Microsoft egyik producere erősítette meg a VideoGamer.com-nak, hogy bár a játékban lesz saját in-game valuta, ezen felül a játékosok mikrotranzakciókon keresztül, valódi pénzzel tudnak vásárolni maguknak különböző cuccokat, fejlesztéseket. A játék multiplayer módja ebben a tekintetben nagyon hasonlít a Mass Effect 3-ra, árulta el a producer.

A fejlesztések különböző csomagokba kerülnek bele, melyeket meg lehet vásárolni a játékban megszerzett pénzért. Ezek a csomagok véletlenszerű fegyvereket, páncélokat és fejlesztéseket tartalmaznak. Minél drágább egy csomag, annál nagyobb eséllyel tartalmaznak ritka cuccokat.

A különbség annyi, hogy ezeket megveheted in-game pénzért és valódi pénzért is, mikrotranzakciókon keresztül. Ha egy csomag mondjuk 15 ezer aranyba kerül, de neked csak 12,500 aranyad van, akkor a különbséget meg tudod vásárolni valódi pénzzel.