Véget értek a találgatások, a Sony ugyanis tegnap este a gamescomon leleplezte a PlayStation 4 napra pontos megjelenési dátumát. Azt is elárulták, hogy hány darab előrendelés érkezett az új konzolra.

A PlayStation 4 2013. november 15-én jelenik meg az Egyesült Államokban, Európában pedig november 29-én, jelentette be tegnap a Sony. Az európai megjelenéskor a konzol ezekben az országokban lesz kapható: Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Oroszország, Spanyolország, Svédország, Svájc és Egyesült Királyság. Igen, jól látszik, hogy Magyarország sehol nincs, mint az várható volt.

Az európai megjelenéssel párhuzamosan tíz latin-amerikai országban is kapható lesz a konzol: Argentína, Chile, Kolumbia, Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Mexikó, Panama és Peru. A Sony arról nem nyilatkozott, hogy japánban mikor lehet majd hozzájutni a konzolhoz.

A kiadó azt is elárulta, hogy eddig egymillió darab előrendelés érkezett a konzolra világszerte. A PlayStation 4 exkluzív nyitócímei között találjuk majd a Killzone Shadow Fall-t, a Drive Club-ot, illetve ott lesz még a Knack. PS Plus előfizetés lesz szükséges ahhoz, hogy valaki multiplayer móddal tudjon játszani. Minden vásárló egy 14 napos PS Plus tagságot kap ajándékba, mellyel hozzáférhet az Instant Game Collection-höz is.