A Sony a gamescom 2014-es sajtókonferenciáján részleteket árult el az ősszel érkező 2.0-ás rendszerfrissítésről, melynek legérdekesebb eleme a SharePlay funkció.

A régóta lebegtetett rendszerfrissítés hamarosan elérhető lesz, sok új funkcióval és egy igazán komoly előrelépéssel a kooperatív játékélmény terén.

A frissítés telepítése után sokkal könnyebben találhatunk majd magunknak barátokat (vagy inkább játszóparnert), a Sony konzolja ajánlani fog számunkra “hasonló gondolkodású” potenciális barátokat. Ez vélhetően olyan játékosokat jelent, akik ugyanolyan játékokat birtokolnak mint mi és hasonló játékstílussal rendelkeznek.

A közösségi funkciók is tovább fejlődnek, (mint ahogy a Sony már korábban megígérte) a játék során rögzített videóinkat immár közvelenül feltölthejük YouTube csatornánkra.

Emellett mgeújul a dashboard “What’s New” szekciója is, ami valljuk be, a konzol megjelenése óta esedékes. Jelenleg az “Újdonságok” funkció használhatatlan, olyan érzése van az embernek tőle, mint ha valamilyen ingyenes apróhírdetési újságot nézne, ahol a temetésekhez rendelhető nagyméretű koszorú gyászkeretes kiemelése mellet az újonan házasodni kívánókat megcélzó, egzotikus mézeshetet kínáló, szívecskékkel keretezett hírdetést olvasná.

A végére maradt a legnagyobb újítás, a SharePlay funkció. Ha igaz, amit a Sony állít, akkor ősztől barátunkkal (feltéve, hogy szintén tulajdonosa egy PS4 konzolnak) úgy játszhatunk kooperatív, vagy kompetitív módban, hogy barátunknak nem kell birtokolnia az adott játékot. Azért ez nem kis dolog.