A kölni gamescom-on végre történik valami érdekes, az EA elnökét kapta mikrofonvégre a Game Informer, amiből kiderült, hogy a kiadó már nem zárkózik el a remaszterelt játékoktól. Úgy tűnik, belevágnak. 

A Game Informer arról faggatta az Electronic Arts elnökét, hogy vajon még mindig úgy állnak-e a remaszterelt játékokhoz, mint eddig (azaz, sehogy, az EA még egyet se adott ki). Patrick Söderlund válasza meglepő volt, ugyanis szerinte már elég bizonyíték van arra mostanra, hogy a játékosok részéről van igény az ilyesmire.

Konkrét bejelentés nem hangzott el az elnök szájából, de elárulta, hogy már ők is foglalkoznak a “remastered őrülettel”, s valószínű, hogy ők is követik az Activision példáját. A nagy rivális eleinte szintén nem szállt be az újramaszterelt játékok piacába, de később meggondolták magukat, s jó választásnak tűnt.

A lényeg csak most jön. Söderlund szerint egy remastered-játék sikere három dolgon múlik: megfelelő anyag, megfelelő ok, és megfelelő időzítés. Mi másra utalhatott volna, mint a Mass Effect Trilogy? A frencsájz bődületes siker, az ok, hogy jövőre jön az Andromeda, s ezzel újabb vásárlókat nyerhetnek, az időzítés pedig szintén az Andromeda megjelenése előtti időszak.

Az elnök szavaiból ítélve szinte garantált, hogy a Mass Effect-trilógia kap egy felújított változatot.

Ide vele, most, azonnal!