Az ötlet és a koncepció készen van, American McGee csapata, a Spicy Horse csak arra vár, hogy az Electronic Arts zöld utat adjon, és ezerrel indulhasson az új Alice-játék fejlestése. A GDC falain belül a játékról kerültek nyilvánosságra érdekes információk.

A Joystiq kapta mikrofonvégre McGeet, aki elmondta, hogy részükről készen állnak a játék fejlesztésére, s ehhez a Kickstarter segítségét vennék igénybe. A játékban fontos szerepet kapnak a kooperatív funkciók, illetve a felhasználók által készített tartalmak, s terveik szerint a cross-platform lehetőségeket is kiaknáznák.

Jól látszik tehát, hogy már nincs szó az Alice: Madness Returns-féle AAA kategóriás játék készítéséről. A gond csupán az, hogy az Alice jogai az Electronic Arts-nál vannak, az ő jóváhagyásuk nélkül a projekt ebben a formában nem készülhet el. A játék címe Alice in Otherland lenne, melyben a hősnő London utcáit rója, s beleköltözik a járókelők elméjébe, s képességei révén meggyógyíthatja azt.

Amennyiben a kiadó nem ad zöld utat a projektnek, akkor a Spicy Horse megvásárolná azt az EA-tól, ami persze rengeteg pénzébe kerülne. Így abban reménykednek, hogy a kiadó tetszését is elnyeri az elképzelés, és a játék fejlesztése elindulhat.