Az Epic Games bejelentette, hogy az Xbox 360 exkluzív hype parádé Gears of War 3 sztereoszkopikus 3D támogatást kap. Kis hazánkban sokakat úgysem érint.

Feltettük a kérdést, meg tudjuk csinálni?” – nyilatkozta a játék producere, Rod Fergusson az Eurogamernek egy londoni Gears of War 3 eseményen. “A technológia még mindig gyerekcipőben jár ugyan, de ha meg tudjuk csinálni, miért ne?” Már van néhány Xbox 360 játék ugyanilyen 3D támogatással, például a Crysis 2, a Call of Duty: Black Ops.

A gond ezzel az, hogy jelenleg az Xbox 360 nem képes olyan 3D jelet előállítani, mint például a PlayStation 3. Azaz, nem teljes HDMI 1280X1470 720p ikerjel állítódik elő.  Ehelyett az Xbox egy 3D tecnológiával  (TriOviz) rendereli a képet, mely miatt a játék alacsonyabb felbontáson fut. “Bizonyos helyeken ez cikkcakkos képet eredményez, de a különbség nem hatalmas. 720p helyett ötszázvalahányon fut.” – mondta Fergusson.

Tekintettel arra, hogy ez viszonylag későn jutott eszükbe, inkább egy 3D utófeldolgozásról beszélhetünk, semmint arról, hogy a kezdetektől 3D-re optimalizálták volna a játékot, árulta el Fergusson.

Emiatt senki ne vegyen fél milliós 3D televíziót …