Amerikában már tegnap megjelent a Batman: Arkham City, s a játék hivatalos fórumát panaszok árasztották el a játékhoz mellékelt, pontosabban nem mellékelt DLC kódok miatt.

A rejtély, ami a DLC kódokkal történt még talán Riddlert is megizzasztaná: a vásárlók arra panaszkodtak, hogy vagy egyáltalán nem volt megtalálható a kód a dobozban, vagy két kódot is mellékeltek ugyanahhoz a tartalomhoz. De a legbizarrabb ezek közül az volt, amikor a vásárló azzal szembesült, hogy a pontbeváltó kártya megfelelő része, ahol a kódnak lennie kéne, teljesen üres (ld. csatolt kép).

A probléma nem egy DLC-hez kapcsolódik, ugyanúgy probléma van a Joker kihívás térképekkel, mint a Robinnal vagy Catwoman-nel kapcsolatos tartalmakkal. A probléma annál nagyobb, mint elsőre tűnik, ugyanis a DLC kódokat a játékot előrendelők kaphatták csak meg ingyen, s tekintettel arra, hogy a játékélményt nagyban befolyásoló Macskanő karakter csak egy ilyen kóddal aktiválható a játékban, az a helyzet állt elő, hogy az előrendelők nem a teljes játékot kapták meg, teljes áron.

A Warner Bros. nem adott ki hivatalos közleményt egyelőre, de megkérte a játék rajongóit, hogy figyeljék a kiadó Twitter csatornáját.