A Sony konzolján meggyűlik a bajuk a Mass Effect 2-vel a játékosoknak. Többen jelezték ugyanis, hogy a játék mentés fájljai valamilyen oknál fogva megsérülnek, és nem tudják betölteni az aktuális állást.

Nem sikerült túl jól a Mass Effect 2 debütálása PlayStation 3-ra. Néhány napja arról lehetett olvasni, hogy a demó verzió bizony kemény framerate problémákkal küzd, most pedig itt van ez a mentés mizéria. A játék hivatalos fórumán egymás után érkeznek a hozzászólások, miszerint a Mass Effect 2 egyszer csak összeomlik, a konzol leáll, és csak újraindítás után lehet életet lehelni ismét a játékba. Ekkor azonban újabb meglepetéssel szembesül a játékos, a konzol hibaüzenetet ad, hogy a mentés fájl sérült.

Sajnos az sem gyógyír, ha a játékos ilyenkor újból ment, ugyanis ezek a fájlok is idővel megsérülnek. A Bioware elismerte a hibát, és a játék producere minden érintett játékostól azt kéri, hogy a hivatalos fórumon részletesen írja le a hibát, azaz, a játék melyik pontjánál történt mentés, mennyi ideje megy folyamatosan a konzol, és hány egymást követő pályát teljesítettél, amikor összeomlott a konzol.