A Rockstar síri csendbe burkolózik sajnos a Grand Theft Auto V-tel kapcsolatban, pedig mindenki tudja, hogy a játék készülőben van. Azonban a beregisztrált domain nevek árulkodóak.

Gondolom egyetlen látogatónknak sem kell bemutatni a Grand Theft Auto franchise-t, ami a videójátékok piacán az egyik legsikeresebb széria, ezen túl pedig önálló műfajt is teremtett, a nyílt terű (sandbox) játékokét. Bár a GTA V-öt már rengetegen várják, a Rockstar kínosan ügyel arra, hogy semmit ne áruljon el róla.

Egy külföldi GTA rajongói oldal szúrta ki, hogy a Take Two (a játék kiadója) öt olyan domaint is bejegyeztetett mostanában, ami kapcsolatban állhat a játékkal. Annyit még érdemes tudni, hogy minden GTA rész jellemzője volt az, hogy a játékban szereplő cégeknek és hirdetéseknek a kiadó önálló weblapot készít, mintha ezek a cégek valósak lennének. Lássuk a most bejegyzett öt domaint:

  • StopPayingYourMortgage.net
  • SixFigureTemps.com
  • LifeInvader.com
  • HammersteinFaust.com
  • CashForDeadDreams.com

Még egy apróság, ami azt jelzi, hogy a játék körül kezdenek beindulni a dolgok. Declan Mulvey kaszkadőr azt tüntette fel az önéletrajzában, hogy dolgozott a GTA 5-ön. Ezt ugyan később letagadta, de a fent nevezett rajongói oldalnak sikerült ezt az infot is elcsípnie.

Akármi is az igazság, a nyáron soron következő E3-on biztosan lesz GTA V-tel kapcsolatos bejelentés.