Ha mérni lehetne valahogy egy játék internetes aktivitását, a Grand Theft Auto V-ről folyó diskurzus biztos, hogy dobogós lenne egy ilyen felmérésben. Na de mikor jelenik meg?

Három napja debütált a GTA V első hivatalos előzetese, s gyakorlatilag azóta már ízeire szedték a rajongók a videót, összeesküvés elméletektől kezdve racionális következtetéseket vontak le. Ezzel semmi baj nincs, de arról nem szólt a fáma, hogy mikor is jelenik meg a játék? Erre vonatkozóan két utalással is szolgálhatunk, igaz, a kettő egymásnak ellentmond.

A Zavvi (ez egy videojátékokat forgalmazó portál, mellesleg nagyon jó kis akcióik vannak, érdemes időnként onnan rendelni, mélyen a magyarországi árak alatt lehet hozzájutni bizonyos játékokhoz) a játékot már most előrendelői státuszba pakolta, egészen pontosan 2012. november 23-i megjelenési dátummal.

Nehéz felmérni, hogy a Rockstar hol tart a projekttel, de egy jövő év végi megjelenés abszolút elképzelhető, azonban ez ellen hevesen tiltakoznak a fanatikusok, akik a videós előzetesben utalást véltek látni a megjelenési dátumra. A kedvcsinálón többször is feltűnik a 2405-ös számsor, ami a rajongók szerint a megjelenés dátumot, 2012. május 24-ét takarja. Ez ugyan már ambiciózusabb lenne, de legyen nekik igazuk!