Hamarosan megjelenik a nagysikerű MMORPG, a Guild Wars 2 második része, s ebből az alkalomból a magyar könyvesboltok polcaira érkezik a Guild Wars: Ascalon című regény, mely Matt Forbeck és Jeff Grubb tollából származik. Rajongóknak kötelező!

Egészen pontosan 2012. július 16-át kell bevésned a naptáradba, ekkor veheted kezedbe azt a könyvet, mely a Guild Wars 2 eseményei előtt játszódik, s betekintést nyerhetsz Tyria világának újkori történelmébe. A könyv mind a régi rajongóknak, mind pedig a franchise-zal most ismerkedőknek remek szórakozást nyújt, és lehetőséget arra, hogy mélyebben megismerd ezt a lenyűgöző világot.

Adelbern király kétségbeesésében, hogy megóvja országát a bestiális charrok mindent elözönlő hordájától, megidézte a mindent lebíró Gyiloktüzet, hogy visszaverje a támadókat. Ám a mágia  kétélű  kard  is  lehet:  a  Gyiloktűz  elégette  mind  a charrokat,  mind                 az  embereket.  A  charrok    hullái még füstölögtek, amikor a megölt ascaloniak ismét életre keltek. Királyuk haragja azonban kísértetekké változtatta őket, akiknek az a feladata, hogy a birodalmat védelmezzék. Mindörökké… Az egykor hatalmas királyság korábbi dicsőségének szellem járta árnyává torzult.

 Évszázadokkal   később   Ascalon   leszármazottait,   akiket   Krytába   száműztek,   minden   oldalról ostromolják. Jennah királynő, hogy megmentse az emberi fajt, megpróbál egyezségre jutni a gyűlölt charrokkal. Ám egy akadály még fennáll: a charr légiók addig nem írják alá a fegyvernyugvást, míg legnagyobb becsben tartott kincsük, Kán-Úr Karma elő nem kerül a bukott Ascalon romjai közül…