Bár a Microsoft hivatalosan még meg sem erősítette, hogy valóban lesz következő generációs Xbox konzol, egy forrás azt állítja, hogy az új konzol processzorának silány minősége miatt a konzol megjelenése 2014-re csúszhat.

A SemiAccurate nevű tech site úgy értesült, hogy a következő generációs Xbox-hoz a processzort nem az IBM, hanem az AMD szállítja, és Oban kódnévre hallgat. Azonban az első darabok olyan “fájdalmasan rosszul” sikerültek, hogy mindez a konzol megjelenését keményen befolyásolja.

Idén decemberben kezdenék meg a CPU tömeges gyártását, azonban a minőségi probléma javítás mellett az is csúszást okozhat, hogy az elkészült darabokat 8 hétig tesztelik. A honlap azt állítja, hogy ha idén november 8-ig nem készül el az új chip, akkor nem tudják idén megkezdeni a sorozatgyártást.

Szintén a weboldal értesülése, hogy a Microsoft 2013 őszén jelennének meg az új konzollal, de a sajtó több képviselője máris azt nyilatkozza, hogy az új generációs konzolok csak 2014-ben jelennek meg. Ahhoz, hogy jövő év végén jelenhessen meg az új hardver, jövő februárban már el kellene kezdeni azok sorozatgyártását.