Úgy tűnik, hogy a Duke Nukem Forever mégsem annyira népszerű játék, mint szerették volna. A Wedbush Morgan a játék gyenge eladásai miatt a Take-Two várható árbevételét is korrigálta.

A Gamasutra szerint a Wedbush a Duke Nukem Forever eddig eladásait az előzetes várakozások pusztán felére, 3 millió példányra saccolja, s ezért az elemző cég a 2K Games első negyedéves árbevétel várakozását 25 millió dollárral csökkentette. A korrekció nem volt annyira jelentős, mint lehetett volna, s ez az L.A. Noire a vártnál jobb szereplésének köszönhető, melyet a Wedbush 4 millió példányra taksál.

Michael Pachter, a vállalat elemzője kiemelte, hogy bár a Duke Nukem szereplése egyértelmű csalódás, nem gondolja, hogy ez egy negatív trend közeledtét jelzi a Take-Two számára. “Az összes kiadó közül a Take-Two-nak van a legkevesebb “buktája” az elmúlt két évből, s ennek eredménye egy igen eredményes 2011-es üzleti év volt, GTA nélkül. Több mint egy tucat kulcs franchise-zal rendelkezik, s ha a fejlesztéseket finomhangolják, akkor évente akár három vagy több ilyen franchise is kiadásra kerülhet.”