Az alábbiakban összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat a Konzol Center online magazinnal kapcsolatban. Amennyiben valamilyen kérdésre nem találsz választ, bátran lépj kapcsolatba Velünk.

 

Mi az oldal koncepciója?

Mottónk az átláthatóság és egyszerűség. Úgy gondoljuk, nem attól tartalmas egy oldal, hogy minél nagyobb mennyiségű információt, átláthatatlan oldalszerkezettel teszünk közzé, hanem attól, ha a közzétett információk jól átlátható, egyszerűen megtalálható és következetes rendszerbe vannak foglalva.

Amennyiben ránézel egy írásunkra, a poszt mellet látható kategória ikonok segítenek abban, hogy beazonosítsd, milyen tartalommal is van dolgod. A kategória ikonokra kattintva, az adott témacsoport cikkeit listázza ki az oldal.

               

A legtöbb hírbe belépve, az adott játék adatlapján találod magad, ahol a különböző fülek (hírek, előzetes, teszt, végigjátszás, galéria, videó) alatt minden információt megtalálsz a játékról. Nem kell posztokat keresni, oldalakon át navigálni, mindent egy helyen érhetsz el.

Ezzel a rendszerrel az oldalt könnyen kezelhetővé, jól átláthatóvá és egyedivé tettük.

 

Mitől lesz interaktív az oldal?

Természetesen arra törekedtünk, hogy az oldalon elmondhasd a véleményed, barátaiddal megoszthass információkat, ajánlhasd oldalunkat, illetve szavazhass játékokra, ezzel is kifejezve véleményed. Éppen ezért építettük be a Facebook hozzászólás rendszert, a Google +1 szolgáltatást, a Twitter közzétételt, melyekkel tetszésed vagy épp nem tetszésed is kifejezheted. S ha szeretnél hozzájárulni az oldalon közzétett tartalmakhoz, híreket is küldhetsz nekünk.

 

Hogyan értékelhetek egy játékot?

Ahhoz, hogy egy játékot értékelhess, be kell lépned a játék adatlapjába, melyet az egyes posztokból, a keresőből, illetve a Játékok menüből tehetsz meg. Az adatlapok jobb felső sarkában találhatod az értékelő mezőt, melyek alatt 10 csillagot találsz. Szavazatodat a csillagokra kattintva adhatod le, mely egyből megjelenik a “Szerintetek” mezőben. Egyúttal azt is látod, mennyien szavaztak egy adott játékra.

 

Milyen szempontok alapján kerülnek az egyes játékok értékelésre?

Az, hogy látogatóink megértsék a játékok tesztelési szempontjait fontos számunkra, minderről itt olvashatsz egy összefoglalót.

 

Mi befolyásolja az oldalra felkerülő tartalmakat?

Senki és semmi. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a Konzol Center egy független magazin, amit kiadók vagy terjesztők által generált kereskedelmi érdekek nem befolyásolnak, mely egyaránt igaz a hírek témájára, és a tesztekre, a játékok értékelésére. Az oldalra felkerülő tartalmak kizárólag a szerkesztők preferenciáját, választását tükrözik, melyet a magas színvonalú tájékoztatás igénye vezérel.

 

A Konzol Center csak konzolokkal és konzoljátékokkal foglalkozik?

Az igazság valahol fél úton van. Mint ahogy nevünk is mutatja, elsődleges profilunk a konzoljátékok világa, azonban PC-s játékokkal kapcsolatban is találsz híreket, hasznos információkat. Természetesen nem célunk PC specifikus oldal létrehozása, mi a konzoljátékok birodalmában érezzük magunkat komfortosan, ez az, ami szívünkhöz közel áll.

 

Honnan származnak az oldalon található hírek?

Híreink kizárólag neves külföldi videojáték magazinok (Game Informer, IGN, Kotaku, stb.) oldalairól származnak, s természetesen a kiadók közvetlenül hozzánk eljuttatott anyagait is rendszeresen közzétesszük. Emellett árgus szemekkel figyeljük a videomegosztó portálokat is, az életkori besorolást végző szervezetek (PEGI, ESRB) oldalait, illetve van néhány kedvenc blogunk is, melyekről nem kívánjuk lerántani a leplet.

 

Mit jelentenek az adatlapokon a ‘TBA’ és ‘Q1, Q2, stb.” rövidítések?

A TBA (to be announced) annyit tesz, hogy egy játék megjelenési időpontja még bejelentésre vár, azaz, ismeretlen. A Q1, Q2, stb. rövidítések pedig az első, második stb. negyedévet (quarter) jelölik.

 

Hogyan járulhatok hozzá a Konzol Center sikeréhez?

Látogass minket rendszeresen, olvass sokat, szólj hozzá a tartalmakhoz, mondd el véleményed, s ha elnyerte az oldal a tetszésed, ajánld azt ismerőseidnek, barátaidnak is.