Valóban elkezdődött a hackerek bosszúja a Sony ellen, ugyanis tegnap több hivatalos oldalát is átfogó támadásnak vetették alá. A Sony tagad, pedig videó is van róla.

 A japán cég szerint a karbantartások okozzák a kimaradást weboldalain, pedig úgy tűnik, hogy ez csak egy ócska kifogás. A tegnapi nyílt hadüzenet után az underground csoport tényleg igyekszik megkeseríteni a japán kiadó életét. Olyan oldalakat támadtak, mint a hivatalos PlayStation Blog, a PlayStation.com, a Sony.com és a PlayStation Store-t is. Az oldalak a támadás következtében rövid ideig leálltak, azonban az újraindulást követően is komoly sebességproblémákkal küszködtek.

A nagyobb érvágás talán hosszútávon a PSN támadása lehet, amit szintén megkezdtek tegnap, bár a rendszer nem állt le, de néhány felhasználó kapcsolódási problémákat tapasztatlt. A Sony a hivatalos Twitter oldalán kért elnézést a felhasználóktól, és tudatta velük, hogy a fennakadásokat karbantartás okozta.

A Sony nem kívánta kommentálni a támadásról szóló híreket, bár a magukat Anonymusnak nevező csoport egy videóban magára vállalta a támadást, s egy dokumentum formájában közzé is tették, hogy a következő támadás célpontja a sonypictures.com és a sony-europe.com lehet.