Úgy tűnik, hogy már csak a csoda segít a Nintendo új generációs konzolján, a Wii U-n, ugyanis a 2013-as első féléves szoftver eladási adatokból arra lehet következtetni, hogy a konzolnak bizony már nincs sok hátra.

Az Egyesült Királyságból befutottak az első féléves eladási adatok, melyből kiderült, hogy bizony a Wii U a végnapjait éli. Hat hónap alatt mindössze 179 ezer példány kelt el különböző játékokból a konzolra. A szintén nem mai gyerek PC-re is több, mint egymillió játékot sikerült a briteknek megvásárolni.  S akkor ne is beszéljünk az Xbox 360-ról és a PlayStation 3-ról, melyekre egyenként több millió példány játékot sikerült hazavinni.

Az sem segít a Nintendo konzolján, hogy a közelmúltban az Electronic Arts bejelentette, hogy nem tartja rentábilis platformnak a japánok konzolját (bár az Ubisoft kitart mellette), s ezért nem készítenek rá játékot az elkövetkezendő hónapokban. Kérdés tehát az, hogy vajon mi mentheti meg a Wii U-t? Nagyon úgy tűnik, hogy semmi, az Xbox One és a PlayStation 4 megjelenésével vélhetően a konzol valóban a másvilágra távozik.