Az Ubisoft egyik fejese, Tony Key azt nyilatkozta a Gamespot-nak, hogy még magát a kiadót is meglepte a Far Cry 3 sikere, így nem kérdéses, hogy a játéknak lesz folytatása. Hamarosan többet is elárulhatnak róla.

“Szinte sokkot kaptunk a Far Cry 3 sikerétől” – árulta el Key. Szerinte ez egy nagyszerű márka, és most végre megkapta azt az elismerést, ami jár neki.

Így tehát nem kérdéses, hogy megcsináljuk a folytatást, hamarosan többet is elárulunk róla.

A következő generációs konzolok megjelenése egy sor nyitott világú játékot is hoz magával, melyen az Ubisoft jelenleg is dolgozik: Assassin’s Creed IV: Black Flag, The Division, Watch Dogs, s az Ubisoft meggyőződése, hogy óriási igény van az ilyen játékokra.

 Úgy vélem, hogy a nyitott világú (sandbox) játékok a játékipar jövőjét jelentik, éppen ezért ebbe invesztáljuk erőforrásaink nagy részét. Mert azt hisszük, hogy ez az, amire a vásárlóknak szüksége van.

Key az interjú során tovább folytatta “zene füleinknek” mondatait:

Nem akarnak (a játékosok – a szerk.) lineáris, csőjátékokat, nyitott világú játékokat akarnak. Persze azért mindig lesz hely a lineáris játékok számára is.

Kell ehhez bármit is fűzni? Nem igazán, olybá tűnik, hogy az Ubisoft végre tényleg felismerte, hogy melyik is a helyes irány.