A Sony-ra mostanában rájár a rúd. Nem elég, hogy a PlayStation 3-at feltörték, nap mint nap tények, képek és videók látnak napvilágot a PlayStation Phone-ról. Most pedig intenzív találgatások láttak napvilágot arról, hogy január végén végre bejelentik a PSP 2-t.

Össze kell magát kapnia a Japán óriásnak, mert nem nézheti ölbetett kézzel, hogy riválisa, a Nintendo DS tarol a piacon. Az új generációs DS-t már bejelentették, így a kézi konzolok piacán a Nintendo előnyben van. A Sony kénytelen-kelletlen lesz hallgatását hamarosan megtörni, ugyanis több kiadó tényként kezeli a PSP 2 létezését, sőt, többen úgy nyilatkoznak, hogy már rendelkeznek és a kézi konzol prototípusával. S ezt olyan nagy nevek mondják, mint az Electronic Arts és a SquareEnix.

Bár már korábban több alkalommal is megjósolták, hogy a Sony megteszi a nagy bejelentést, például többen az E3-ra és a GamesCom-ra datálták a coming out-ot, ez nem történt meg. Most azonban az MCV biztos, de meg nem nevezett forrásra hivatkozva állítja, hogy a Sony január 27-én, egy tokiói sajtótájékoztatón leplezi le a második generációs PSP-t. A cég továbbra sem volt hajlandó sem megerősíteni, sem megcáfolni ezt a hírt, így még az is lehet, hogy az egésznek nagyobb a füstje, mint a lángja.