A Microsoft Netflix-stílusú előfizetéses rendszer indít játékok letöltésére, mely idén tavasszal indul el Xbox One-on, jelentette be a redmondi cég. A vállalat a rajtra több mint 100 címet ígér. 

A havi felhozatal mindig bővül, azaz, újabb játékok jönnek be, és időnként más játékok pedig eltűnnek majd a kínálatból. A szolgáltatásról így nyilatkozott Phil Spencer:

Az egyik legjobb dolog az Xbox Game Pass-ban, hogy a teljes játékot letöltheted közvetlen az Xbox One-ra, ami állandó, teljes játékélményt biztosít anélkül, hogy a streamelés, a sávszélesség vagy a kapcsolódási problémák miatt kellene aggódnod.

A Halo 5: Guardians, Gears of Wars: Ultimate Edition, Payday 2, NBA 2K16 és a LEGO Batman már megerősített címek, valamint az alábbi kiadók is:  2K, 505 Games, BANDAI NAMCO Entertainment, Capcom, Codemasters, Deep Silver, Focus Home Interactive, SEGA, SNK CORPORATION, THQ Nordic GmbH, Warner Bros. Interactive Entertainment és Microsoft Studios.

A szolgáltatáshoz nem lesz szükség Live Gold-előfizetésre, bár azok a címek, melyeknek multiplayer részük is van, igénylik továbbra is. Ha egy játék letöltésre kerül, 30 napig lehet vele offline játszani, mielőtt online ismét aktiválni kell.

Az Xbox Game Pass havi 9,99 dollárba kerül majd.