A Rockstar Games és a Team Bondi közös “gyermeke”, az L.A Noire olyan méretesre sikerült, hogy az Xbox-os verzió csak három lemezre fért el, így kerül az üzletek polcaira.

Nemhiába kísérletezik a Microsoft új lemezformátummal, egy ilyen masszív és komoly játéknak, mint az L.A. Noire, nem egész nyolc gigabájtnyi hely édeskevés. Bár egy játék minőségét nem az általa elfoglalt hellyel mérik, ha valaki emlékszik például a négylemezes Lost Odyssey-re, az rögtön tudja, miről is beszélek. A Rockstar Games megerősítette, hogy játék annak tartalmánál fogva három lemezen érkezik, míg a PS3-as verzió egyrétegű, 25GB-os Blu-ray-en.

A Team Bondi nem akart kompromisszumot kötni, s a több mint 400 szereplő arcát MotionScan technológia segítségével rögzítették, eddig még nem látott részletességgel, s ez bizony helyigényes feladat volt. Jeronimo Barrera így nyilatkozott erről: “Ahhoz, hogy el tudjuk mesélni a játék történetét, mindig is úgy terveztük, hogy egyrétegű 25GB-os Blu-ray és három darab dupla rétegű DVD (Xbox 360) kell majd hozzá. Ez tette lehetővé, hogy egy masszív fő szállal, és kellő minőségű extra tartalommal rukkolhassunk elő, mindig is ezt szerettük volna.” A  Rockstar megnyugtatott mindenkit, hogy a lemezcsere nem lesz zavaró, mert pont akkor lesz rá szükség, amikor a történetben is van egy kis pihenőidő.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én filmek esetében is imádom a “hogyan készült” videókat, éppen ezért kifejezetten örülök a lentebb látható szösszenetnek.