A 2K Games bejelentette, hogy a Borderlands 3 a megjelenését követő első öt napban már 5 millió példányban talált gazdára, így a kiadó történetének legjobban fogyó játéka lett, és egyben a legjobb PC-s címe.

A Borderlands 2 még 2012-ben jelent meg, azonban a most piacra dobott új rész 50%-kal jobban fogyott, mint az előző. A játék felülmúlta a vele kapcsolatos várakozásokat, nyilatkozta a sikerről Randy Pitchford, a Gearbox vezérigazgatója.

A 2K Games történetében a legtöbbet előrendelt játék címét is bezsákolta a Borderlands 3. Az eladások 70%-át a digitális szegmens adta, és a játékba már összesen 14 millió órát öltek a kíváncsiskodók Twitch-en.

Bár ezek a számok tiszteletre méltóak, a játék rajtja mégsem volt sima. Rengetegen teljesítményproblémákról számoltak be a netes fórumokon, a PS4 Pro és Xbox One X változat rendesen döcögött a játék alatt, alig tudta a 30 fps-t hozni. A PC-seket sem kímélte a baj, bármilyen erős is volt a gépük, ők fagyásokról, a játék összeomlásáról, valamint a mentésfájlok elszállásáról számoltak be.