Igen nehéz pénzügyi éven van túl a Square Enix, s bár lehetett számítani arra, hogy nem zárt jó évet a kiadó, azt senki nem várta volna, hogy ennyire. A nagy címek ellenére komoly veszteséggel kell megbarátkozniuk.

A március 31-gyel véget ért 2013-as pénzügyi évben a kiadó 6,08 milliárd jenes (59,8 millió dollár) veszteséget könyvelt el. A bűnbak is kapásból megvan a rossz teljesítményére: “a nagyobb címek alulteljesítettek Észak-Amerikában és Európában”. Érthető okoknál fogva a kiadónak  meglehetősen ambiciózus várakozásai voltak a Tomb Raider-rel szemben, csakúgy, mint a Sleeping Dogs és a Hitman Absolution játékok esetében is.

Ezzel szemben a megváltás (absolution 😉 ) nem valósult meg, bár a címek jól teljesítettek, messze elmaradtak attól, amit a kiadó prognosztizált. Ennek következtében a vállalat elnöke, Yoichi Wada lemondott az elnöki posztról korábban. A kiadó a jövőben több figyelmet fordít a mobil szegmens felé, s a fejlesztéseket is sokkal inkább régiós aspektusból próbálja megközelíteni.