Cliff Bleszinski arról nyilatkozott, hogy szerencse, hogy a Gears of War 3 még kora ősszel megjelenik, mert a Battlefield 3-mal és a Modern Warfare 3-mal nagyon nehéz dolga lenne.

Ennek ellenére sziklaszilárdan hiszi, hogy a harmadik rész büszkélkedhet majd a legjobb eladásokkal. Minderről az IndustyGamers-nek beszélt egy interjú keretében. “Határozottan több, mint hatmillió. Természetesen. Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor azt mondom, ha elérjük a tízmilliót, az egyszerűen fenomenális lenne. Minden a játékosoktól, és azok pénztárcájától függ, én csak imádkozhatok és reménykedhetek.

Az első két rész együtt 12 millió példányban fogyott el a mai napig, így azért a hatmillió darab elég ambiciózus, de nem lehetetlen cél. Az online játék fontos része az Epic stratégiájának, s arra is esély van, hogy ez versenyképessé tehetik őket a zsúfolt év végi megjelenésekkel szemben. Ott lesz a Modern Warfare 3 és a Battlefield 3 is. “E két játék fej-fej mellett halad majd novemberben, így bő másfél hónapunk van arra, hogy a GOW3 mellé állítsuk a játékosokat különböző extrákkal, achievementekkel“. Bleszinski és csapata abban reménykedik, hogy a játékosok egyik játéknak sem tudnak ellenállni majd, s így a GOW3-ról sem akarnak lemaradni.

Gyanítom, hogy a szimultán megjelenésnek az egyik cím vesztese lesz, s én a Gears of War 3-ra tippelek. Ha mai tudásom szerint meg kellene jósolnom az év végi befutót, akkor íme: 1. Modern Warfare 3, 2. Battlefield 3, 3. Gears of War 3.