Bár korábban a CD Projekt RED elítélte a fejlesztőket túlóráztató stúdiókat, és ezt elkerülő belső szabályzata is van, most mégis kötelező túlórát írtak elő a Cyberpunk 2077 megjelenéséig.

A Bloomberg információi  alapján a stúdió vezetője, Adam Badowski személyesen rendelte el a kötelező hat napos munkahetet az elkövetkezendő hat hétben.

A döntésért személyesen vállalom a felelősséget. Tudom, hogy ez szöges ellentétben áll azzal, amit korábban a túlóráról mondtunk. Szintén gyökeresen ellenkezik azzal, amit nemrég még minderről gondoltam, hogy a túlóra soha nem lehet a válasz. De minden más lehetőséget kimerítettünk, hogy a helyzetet kezeljük.

A vállalat CFO-ja, Piotr Nielubowicz  szerint a túlórát teljes egészében arra fogják felhasználni, hogy a játékból kipucolják a bugokat. A játékot idén már kétszer elhalasztották, először áprilisban, majd szeptemberben kellett volna megjelennie. Nielubowicz azt nyilatkozta, hogy több halasztás nem lesz.

Badowski az értesülést követően egy közleményt adott ki, amiben azt írja, hogy ez volt a legnehezebb döntés, amit valaha meg kellett hoznia, azonban mindenkit kárpótolnak az extra erőfeszítésekért. Ahogy a korábbi években is, a vállalat nyereségének 10%-át felosztják a munkavállalók között.