Korábban már többen figyelmeztettek arra, hogy a koronavírus járvány hatással lehet a Nintendo Switch-készletekre, és a figyelmeztetés most valósággá vált: világszerte hiánycikk lett a Ninentendo hibrid konzolja.

A Nintendo Switch-t Kínában és Vietnámban gyártják, ahol a gyártósorok még mindig visszafogott kapacitással működnek, ez a fő oka a kialakult készlethiánynak. Másrészt, a járvány miatt otthon maradt családok és vásárlók oldalán a kereslet is megnövekedett, ami szintén hatással van a jelenlegi helyzetre. Amerikában gyakorlatilag nem lehet most Switch-et kapni sehol, de az öreg kontinensen sem rózsásabb a helyzet, így hazánkban sem nagyon akad szabd példány.

A Nintendo ígérete szerint újabb szállítmányokat készítenek elő, addig a vásárlóknak be kell érniük a Switch Lite-verzióval, vagy alternatívakén PlayStation 4-et és Xbox One-t vásárolhatnak. A Gamesindustry.biz információi szerint mindez nem csak feltételezés, hanem a gyakorlatban is többen fordulnak a Microsoft és a Sony konzolja irányába más választás nem lévén.