A Mobile World Congress keretén belül tegnap Barcelonában hivatalosan is leleplezték a Sony Ericcson Xperia Play-t, azaz a PlayStation Phone-t. Az eszközzel együtt a Sony Ericcson elárulta az első részleteket is a telefonhoz készülő szoftverekről.

A szoftverek egy része PlayStation klasszikus játék lesz, azonban Androidra készült játékok is szerepeltek a repertoárban, ezek 20 kiadótól származnak, többek között a SCEA, EA, Gameloft és a Glu Mobile vezeti a listát.

Bár az összes játék nem került felsorolásra, a Sony Ericssion elárulta, hogy jelenleg is több mint 50 játékot fejlesztenek az eszközre, olyan franchise-zokat is beleértve, mint az Assassin’s Creed, Guitar Hero, Battlefield és a Dead Space. A cég azt is bejelentette, hogy a PS Phone támogatni fogja a FIFA 10 első multiplayer módját.

A szétcsúsztatható négy hüvelykes érintőképernyő, a PlayStation stílusú irányítási rendszer, beleértve az akciógombokat, a duál analóg kart, a d-pad-et, lehetővé teszi, hogy bármilyen játékot kényelmesen lehessen futtatni az eszközön, legyen szó akár PS játékról, vagy Android-ról.

Az Xperia Play 1 GHz-ces Snapdragon processzor ketyeg, melyhez az Adreno GPU társul, állítólag a Sony Ericsson szerint 60 képkocka/másodpercre lesz képes az eszköz. Ehhez társul még egy 5.1 megapixel felbontású kamera, melyhez LED vaku társul, GPS támogatás, 400 MB memóra, microSD kártya csatlakozó. Az eszköz egyetlen töltéssel 5 és fél óra játékra, és 8 órányi beszélgetésre lesz képes.

A SE Xperia Play márciusban érkezik az Egyesült Államokba, az európai megjelenésről még nincs pontos dátum.