Utoljára januárban hallottunk a S.T.A.L.K.E.R. 2-ről, akkor még életben volt a projekt, azonban immáron úgy tűnik, hogy a szappanoperának vége, ugyanis hivatalosan is törölték a játékot. Egyúttal egy pletyka is szárnyra kelt, az igazság odaát van.

Ami biztos, a GSC Game World feloszlott, és hivatalosan is megerősítették, hogy törölték a S.T.A.L.K.E.R. 2-t. A csapat tagjai új stúdiót alapítottak, Vostok Games néven, s már új projekten dolgoznak.

 Nem sikerült megegyeznünk a jogok birtokosával a STALKER névhasználatát illetően, így úgy döntöttünk, hogy továbblépünk, és független stúdióként új projektet indítunk. Ez lett a Vostok Games kiindulópontja.

 

A csapat már teljes erőbedobással dolgozik a STALKER szellemi utódjának kikiáltott free-to-play MMOFPS projekten, ami Survarium munkacímen fut.

Egy friss pletyka szerint a franchise-t tulajdonló Sergei Grigorovich rájött, hogy nincs túl nagy fantázia a koncepcióban, ezért már el is adta azt a Bethesda-nak. Utóbbi természetesen nem nyilatkozik az ügyben, de azt pletykálják, hogy ők lehetnek azok, akik újraélesztik a STALKER projektet, így nem kizárt, hogy valaha még elkészül a játék.