A napokban jelentette be a GOG, hogy alapvetően átírja a játékokra vonatkozó pénz-visszatérítés szabályait, ugyanis a vásárlókba akarja helyezni a bizalmát, és nagyobb szabadságot biztosítani nekik. A fejlesztőknél kiverte a biztosítékot.

A GOG új szabálya szerint egy digitális vásárlást követően a felhasználónak 30 napja van eldönteni, hogy a játék tetszik-e neki, és ha úgy gondolja, akkor is visszakérheti a pénzt, ha már végigjátszotta a játékot. Mindenféle korlátozás nélkül dönthet harminc napon belül.

Az új feltételekre persze mindenki felkapta a fejét, ugyanis a jelenlegi gyakorlat szerint a Steam szabályzata volt a legmegengedőbb: ha nem töltötted le a játékot, vagy maximum 2 órát játszottál vele 14 napon belül, visszakérhetted a pénzed.

A bejelentést követően a Twitteren a fejlesztők elkezdtek zúgolódni, mondván, hogy egy olyan platform, ami az ő játékaik eladásából él, igazán megkérdezhette volna őket, hogy mit gondolnak az új elképzelésről, akár tetszik az nekik, akár nem.

A GOG egy csokorba gyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a visszatérítési szabályokról, melyben azt írják, hogy minden egyes kérelmet manuálisan fognak megvizsgálni, és fenntartják maguknak a jogot az elutasításra, annak ellenére, hogy az sincs korlátozva, hogy hány alkalommal lehet a játékosoknak ezzel a lehetőséggel élniük.