A Microsoft érdekes bejelentéssel rukkolt elő az Xbox Live Gold-tagsággal kapcsolatban, mégpedig azzal, hogy kiterjeszthető lesz a tagság Xbox One-on a család többi tagjára annak ellenére, hogy csak egyszer fizettünk érte. Ennek neve Home Gold lesz.

A hivatalos Xbox Blogon March Whitten részletezte, hogy hogyan is működik majd a Home Gold szolgáltatás. Amennyiben a családban van egy Xbox One konzol, melyre megvásárolták a Gold szolgáltatást, a konzolon lévő más profilokkal is igénybe lehet venni bizonyos részeit akkor is, ha nincs bejelentkezve az a fiók, melyhez a tagságot vásárolták. Ez lényegében annyit jelent, hogy nem minden kedvezményben részesülhetnek majd a felhasználók, csak néhány bizonyos szolgáltatásokat vehetnek igénybe, melyek a Gold-tagsággal járnak együtt.

S hogy mik is ezek a privilégiumok? Multiplayer játék, Game DVR, SmartMatch, és számos más alkalmazás, mint a Skype, az Internet Explorer, a The NFL on Xbox. Ezt a lehetőséget korlátlan számú ember (fiók) veheti igénybe mindaddig, míg egy és ugyanazon konzolon történik mindez. A család tagjai saját fiókot hozhatnak létre, mellyel élvezhetik a kiterjesztett Gold-tagság előnyeit.

Nem számít, hogy a Gold-tagság tulajdonosa be van-e jelentkezve mindaddig, amíg a konzol szinkronizálva van “házi konzolnak”. Még ha ki is jelentkezel, a barátaid és a család tud multizni a saját konzolodon úgy, hogy annak közelében sem vagy. A megvásárolt digitális játékokat hasonlóképp lehet majd megosztani: egyetlen megvásárolt kópiával a család összes tagja tud játszani. Sőt, a digitális tartalmak hordozhatóak lesznek: ha elmész egy barátodhoz, és ott bejelentkezel a fiókoddal, azon a konzolon is fogsz tudni játszani a megvásárolt digitális játékoddal. Természetesen, miután kijelentkezel, a barátod már nem fog tudni játszani, hisz a digitális tartalom továbbra is ahhoz a felhasználói fiókhoz kötődik, ami alatt azt megvásárolták.