A Dragon Age: Inquisition lesz a sorozatban az első olyan játék, melyben homoszexuális csapattagunk lesz, derült ki a játék írójának nyilatkozatából. Állítása szerint mindez érdekes lehetőségeket tartogat a játékban. 

David Gaider, a játék írója árulta el, hogy Dorian lesz a sorozat történetének első homoszexuális karaktere. Gaider szerint Dorian háttérsztorija érdekes dimenziót nyit meg, ugyanis a mágusok világában, ahonnan a karakter származik, a tökéletesség látszata a cél, s bármilyen deviancia szégyenletes, és titkolni kell.

Az író elmondása szerint tudja, hogy lesznek játékosok akikből mindez megbotránkozást vált majd ki, azonban ő örömmel írta bele a játékba, és bízik benne, hogy a játékosok is meg fogják őt kedvelni a történet során.

A BioWare korábbi játékaiban már szerepeltek homoszexuális karakterek, mint például Juhani a Knights of The Old Republic-ban, ő egyébként a stúdió első leszbikus szereplője. De ott van még Samantha Traynor és Steve Cortez a Mass Effect 3-ból, akikkel csak az azonos nemű Shepard tudott romantikus kapcsolatra lépni.

Dorian lesz az első olyan csapattag, akivel csak másik férfi tud közelebbi kapcsolatba kerülni anélkül, hogy lehetőség lenne arra, hogy női karakterrel is meg lehetne őt környékezni.