Shuhei Yoshida a napokban arról beszélt, hogy a PSP kezdeti sikere mennyire megrészegítette a Sony-t. Ezért viszont nagy árat fizettek. A PS Vita más lesz.

A PSP megjelenését követő néhány évben a Sony fürdött a sikerben és nap mint nap vállon veregette magát. A játékosok örültek, mint majom a farkának, hogy PS2 grafikájú és színvonalú játékokkal játszhatnak bárhol és bármikor. Pár év elteltével azonban, miután a kezdeti lelkesedés alábbhagyott, a Sony semmi újat nem tudott felmutatni a kézikonzollal kapcsolatban, így az érdeklődést nem tudta fenntartani a PSP iránt.

Ha a PSP-s játékélményt az otthoni konzoloshoz hasonlítjuk, akkor egyértelmű, hogy a nagyobb kijelző és az analóg karok megléte miatt a PSP-n való játék egyfajta kompromisszumnak tűnik, a PSP-s játékélmény egyáltalán nem egyedi.” Yoshida biztos benne, hogy a Sony kétszer nem követi el ugyanazt a hibát, s bár a PS Vita hardverileg is nagyon erős lesz, érdemei ezúttal inkább a gép egyéb funkciói, a speciális irányítási lehetőségek és a közösségi opciók lesznek.