Néhány héttel ezelőtt adtunk hírt arról, hogy Robert Bowling, az Infinity Ward kreatív stratégája, a Call of Duty franchise arca elhagyta a stúdiót, és Robotoki néven saját csapatot alakított. Most bejelentették az első játékukat, a Human Element-et.

 A Human Element egy zombis túlélőjáték lesz, mely a következő generációs konzolokra jelenik majd meg, emellett PC-re és mobileszközökre. Bowling a Game Informernek elárulta, hogy a játékos három karakterosztály közül tud választani, Action, Intelligence és Stealth, illetve három individuum közül: egyedüli túlélő, partnerrel túlélő és kisgyermekkel túlélő.

Bowling szerint ez alapjaiban határozza meg a játékot, ugyanis az, hogy hogyan kezded el, meghatározza a játék történéseit, s azt, hogy a történet milyen irányt vesz. A Human Element az emberi félelemérzetre, és az extrém helyzetekben történő választásra helyezi a hangsúlyt. “Ésszerűtlen félelem, mely ésszerűtlen cselekedetre sarkall a túlélés érdekében” – ahogy fogalmazta.

A Human Element 2015 előtt nem jelenik meg, így kissé furcsa, hogy miért is volt épp most ezt olyan fontos bejelentenie Bowling-nak.

Klikk a nagyobb méretű képért!