Nyögvenyelősen megy az Ubisoftnak az I am Alive című katasztrófa túlélőjáték fejlesztése. Nem elég, hogy évek óta húzzák-halasztják, úgy tűnik, dobozos formában nem is lesz kapható.

Jade Raymond, az Ubisoft nagyon csinos kolléganőej a JeuxVideo-nak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy az I am Alive a korábbi tervekkel ellentétben csak letölthető tartalomként lesz elérhető. Az Ubisoft hivatalos formában még nem kommentálta az interjút és a hírt, de Jade nem szokott csacskaságokat beszélni. Nem mellesleg Jade a játék fejlesztését vezeti, s az interjúban szó szerint azt mondta, hogy “az I am Alive még idén megjelenik, digitális formában”.

Az Ubisoft tavaly januárban jelentette be, hogy az I am Alive nem jelenik meg 2011 áprilisa előtt, időközben a fejlesztést pedig a Darkworks-től az Ubisoft sanghai studiója vette át. A letölthető formában történő megjelenést igazolja az is, hogy a kiadó vezérigazgatója, Yves Guillemot motorváltásról beszélt a játékkal kapcsolatban, ez pedig tökéletesen illik az XBLA/PSN feltételezésbe. Az már csak hab a tortán, hogy a játék hivatalos oldala jelenleg nem érhető el.