A PlayStation Network letöltési sebessége változékonyabb, mint az áprilisi időjárás, s bizony sokszor nagy kihívás kivárni, míg bármi is lecsordogál, pláne 40+ gigás játékok esetén. Így javíthatod a letöltési sebességet. 

Az alább felsorolt tippek nem működnek minden esetben, azonban számos felhasználó az internet bugyraiban az alábbi lépéseket tartotta a leghasznosabbnak. Egy próbát mindenesetre megér, rosszabb biztosan nem lesz tőle!

1. Állítsd meg és indítsd újra a letöltést

Elsőre hülyén hangzik, de rengeteg felhasználó számolt be arról, hogy ha ezt a lépést letöltést közben jó sokszor megismétli, akkor a letöltési sebessége javulni fog az aktuális szálnak.

2. Használj kábelt

Ez terméeszetesen nem mindenkinek megoldható, ugyanis függ a router elhelyezkedésétől a helyiségben, de ha elérhető távolságban van, mindenképp érdemes kipróbálni. Klasszisokkal jobban jön le az adatfolyam, ezt magam is kipróbáltam.

3. Változtasd meg a DNS-beállításokat

Szintén nem mindenki esetében működő megoldás, de érdemes a DNS-beállításokat a Google publikus DNS-ére cserélni. Ehhez a konzol hálózati beállításaiba kell belépni, s manuálisra állítani a DNS-t. Az alábbi beállításokat használd:

Primary DNS: 8.8.8.8
Secondary DNS: 8.8.4.4

4. Tedd a konzolt készenléti (rest) módba

Számos felhasználó tapasztalata szerint a PlayStation 4 gyorsabban tölt a hálózatról, ha készenléti módban van, mintha élesbne. Ehhez a beállításokban engedélyezned kell ezt a funkciót.

Forrás: VideoGamer.com