Felüdülés az a trailer az utóbbi időszak videó felhozatalában, melyen a 343 Industries az új Halo trilógai univerzumát mutatja be. Úgy tűnik, a hangulatot eltalálták, az alapok rendben vannak.

Miután a Bungie végleg félretette a Halo frencsájzt, a Microsoft saját stúdiója kaparintotta meg, s sokan aggódtak, vajon jó kezekben lesz a sokaknak oly kedves széria. Egy világ ugyan lezárult a váltással, a Halo neve egybeforrt a Bungie-val, de ez nem jelenti azt, hogy új kezekben ne lehetne életet lehelni belé, hisz ugyanaz a gitár is teljesen másként szól két zenész ujjai alatt.

Az új Halo trilógia a Halo 4-gyel kezdődik, s hivatalos címe a The Reclaimer Trilogy. Frank O’Connor, a Halo frencsázj fejesel azt nyilatkozta, hogy Master Chief jóval többet fog beszélni ebben a részben, a következőkben pedig a múltjával kapcsolatban is megtudhatunk egyet és mást. A játék zenéjéért az a Satoro Tojima felelős, aki a Metal Gear Solid zenéjét is szerezte. Ha valakinek, akkor neki lesz igazán nehéz dolga, mert a Halo sorozatot sok mindenért lehetett ugyan utalni, csak a zseniális zenéjéért nem, ami gyakorlatilag ikonikussá vált a rajongók körében.