Többször is írtunk arról, hogy a BioWare és az Electronic Arts ingyenes hétvégékkel próbál még több fizetős rajongót szerezni a tavaly év végén megjelent Star Wars MMO-hoz, ezzel párhuzamosan technikai problémák és félresikerült újítások is jelentkeztek.

Az Electronic Arts mindent megtesz annak érdekében, hogy életet leheljen a nem túl népszerű MMO-ba, bár az egymillió körüli előfizetői szám nem mondható rossznak, hosszútávon semmiképp nem biztosítja a játék profitszerző képességét. Egy új bejelentés azonban felkavarta az állóvizet: Emmanuel Lusinchi szerint ugyanis ha free-to-play játékot csinálnának a címből, akkor meg lehetne állítani az Old Republic teljes bukását.

Amíg az FTP játékok nem tudtak kellő színvonalat biztosítani, fel sem merülhetett volna ilyen ötlet, azonban már kiváló ingyenesen játszható alkotások vannak a piacon, és lesznek még is ilyenek. Ezért mi is alaposan fontolóra vettük ezt a lehetőséget.

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy tényleg lesz-e ebből valami, vagy csak egy kis reklámot akart csinálni az MMO-nak a szakember, várjuk a bejelentést!