Bár a tavaly megjelent Mortal Kombat reboot hatalmas siker volt világszerte, a játékot alkotó NetherRealm vezetője, Ed Boon azt állítja, hogy a sorozat következő részének komoly innovációra lesz szüksége. Bár a fejlesztés még el sem kezdődött.

A stúdió javában dolgozik a jövőre megjelenő Injustice: Gods Among Us játékukon, Boon már a Mortal Kombat rajongók idegeit izgatja. Szerinte a következő Mortal Kombat játéknak jóval többnek kell lennie annál, minthogy bekerül a játékba két-három új karakter, valami újat kell kihozni a játékból.

Bár személy szerint kétlem, hogy jelenne még Mortal Kombat játék a konzolok jelenlegi generációjára, Boon erről így vélekedik:

Biztos vagyok benne, hogy ha a következő generációs konzolokra készülne el az új Mortal Kombat, sokkal drámaibb lenne a változás.

Grafikai szempontból egészen biztosan, bár ha Boon valódi innovációról beszél, akkor pusztán a generációváltás nem fogja valóra váltani elképzeléseit. A sorozat rajongói megkockáztatom, hogy nem értenek egyet vele, hisz ha egy recept működik, miért is kéne hozzányúlni?